Minne kannattaisi mennä 2013?

keskustelua LKL:n jäsenyyden eduista

Re: Minne kannattaisi mennä 2013?

ViestiKirjoittaja Mullis' » 08.11.2012 13:50

Pieni anekdootti tavaralogistiikasta Lemmenjoen valtauksille parin vuoden takaa:
puolustusvoimista evp:ksi jäänyt kullankaivaja kävi parin poikansa ja miniänsä kanssa Karuojan valtauksella. Kantamuksina oli henkilökohtaisen varustuksen ja majoitusten lisäksi lapiot, rautakanki, rännit rihloineen, vesipumppu ja letkut, polttomoottoripumppu + 20 litraa bensaa. Nuorin pojista kipaisi vielä kokkausta varten mennentullen avaimen pj Jokelta Jäkälä-äytsistä (+ 4 km).
Kyseessä oli kahden yön täsmäisku, eli varmuuskertoimet olivat kohdallaan.

Lappoimurointi on vähän sellaista harmaata aluetta - tulkinta riippuu vähän miltä taholta asiasta tiedustelee. Milloinkaan se ei kuitenkaan ole ollut koneelliseksi kullankaivuksi luokiteltavaa, eikä näin ollen vaadi ympäristölupaa. Uuden vesilain puitteisiin se saattaa joissakin tapauksissa kuulua.
Pääasia kuitenkin on, että sitä harmaata aluetta ei toiminnan johdosta ainakaan alapuoliseen vesistöön tule. Vesistönpilaamiskielto on otettava huomiooon, varsinkin jos kyseessä on prosessivettä kierrättämätön toimintametodi.
Mullis'
 
Viestit: 41
Liittynyt: 01.03.2011 12:28

Re: Minne kannattaisi mennä 2013?

ViestiKirjoittaja Polkukone » 08.11.2012 22:20

Nurkanvaltaus helppo mennä voit kävellä kultasatamasta käytännössä koko matkan melkein mönkkäri uraa.Ja ihan nätti paikka kultaakin löytyi sieltä viimekesänä.Lyhyt matka joka paikkaan siitä hyvä paikka tukikohdaksi jos meinaa liikkua muuallakin kuin pelkästään kaivaa.Karuoja joidenkin mielestä vaikea mennä/löytää.Ihan nättiä paikkaa sekin.Ravadaslammelta lähtiessä matkan teko menee pääosin polkua pitkin ravadaksen vartta.muutama puron ylitys siltoja pitkin ja yksi ilman siltaa kahlaamalla pääsee yli tai sitten kiertää jäkälä-äytsin kautta.Lappo imuri no tuskin vesi piisaa kummassakaan siihen.no Jos haluat lisätietoja laitteles vaikka viestiä.Kuviakin taitaa olla kummastakin paikasta jonkinverran.Kalastus mahikset kummassakin no aika olemattomat.Jos ei tahdo sen takia tehdä 1-2 pv matkaa.
http://bawd.no-ip.info:8080 Kulta kuvia linkkien takaa ja muuta juttua
Polkukone
 
Viestit: 15
Liittynyt: 03.03.2011 07:43

Re: Minne kannattaisi mennä 2013?

ViestiKirjoittaja Maikku » 01.07.2013 17:30

Mielestäni olet ollut just oikeassa paikassa. Pari vuotta sitten siellä oli jonkunlainen merkki puussa jonkin verran sen sivuojan alapuolella mihin liiton alueen alaraja ulottuu. Mutta toista rajamerkkiä en ole koskaan nähnyt.
Siinä liiton alueella, joen mutkien kohdalla, oli silloin parissakin paikassa rännejä, rihloja ym. tavaraa pressujen alla.
Todennäköisesti teltan omistaja oli lähtenyt välillä "kylille" ja merkkasi ohjeen mukaan paikalle jättämänsä omaisuuden.
Kultaisen kesän jatkoa :)
Maikku
 
Viestit: 32
Liittynyt: 18.04.2011 16:59


Paluu LKL:n jäsenetuvaltaukset

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron