Kultakuumetta siellä sun täällä

TV-ohjelmat, kirjat, lehtijutut ym.

Re: Kultakuumetta siellä sun täällä

ViestiKirjoittaja kultapekka » 09.02.2014 12:03

Olen viimeajat katsellut Gold Fever eli suomeksikin osuvasti Kultakuume nimistä sarjaa Outdoor Channelilta. Tämä ei ole Gold Rushin tai Bering Sea Goldin tapaan realitysarja, vaan juontaja-kullankaivaja Tom Massey kulkee pitkinpoikin amerikkaa ja tonkii kultaa kaikenlaisista paikoista. Mielestäni ehkä paras kultasarja koskaan! Gold Feverissä keskitytään oikein hyvin eri tapoihin kaivaa kultaa. Lähinnä ihan lapiokaivajan näkökulmasta. Toki siinä on vierailtu vanhoissa kaivoksissakin ja oikein paljon historiaakin Tom tuntuu tietävän. Välillä se innostuu liikaa selostamaan. Opettavaisinta tuntuu olevan se kaikki maaperänmuotojen hyödyntäminen. En ihan ensimmäisenä kiipeisi vaikkapa Coloradossa korkealle vuoristoon ja löytäisi oikein jyrkiltä rinteiltäkin sitä himoittua kultaa vaikka kuinka. Sitä kun luulee hippujen painuneen jokien mutkiin vuosimiljoonien aikana.
Huuli pyöreänä seurasin kanssa kuinka kuivarännitystä tehdään. Tavaraa ränniin siis ilman vettä. Paikkana on ollut mm. autiomaata ja kuumaa kaivoskuilua, joihin vettä ei oikein saa johdettua. Palje-periaatteella homma toimi. Maata boksiin lapiolla, josta sitä valutettiin hitaasti alas rännin rihloille. Alapuolella oli isohko käsikäyttöinen palje jolla pölläyttämällä maa liikkui ja pölisi ihan kunnolla kaivajan silmille. Kyllä se maa siinä alaspäin meni kun alamäen jyrkkyys oli aika rajua. Lopussa sitten se hieno painavampia maa-aines vaskattiin ihan vaskoolissa pienessä vadissa, johon tarvittiin jo vettäkin. Ja kultaa tuli. Vauhti ei nyt päätähuimaavaa ole.

http://outdoorchannel.com/gold-fever

Outdoor Channel on joissain kanavapaketeissa Suomessakin ja jotain videoiden pätkiä löytyy niiden sivuiltakin. Enempi toki merirosv*jen lahdelm*sta, -kröhöm.
Avatar
kultapekka
 
Viestit: 35
Liittynyt: 02.07.2012 01:34

Re: Kultakuumetta siellä sun täällä

ViestiKirjoittaja kultapekka » 25.05.2014 11:16

Discoveryn kesäkultasarjaksi tuli Fool's Gold. Sarja näin ensisilmäyksellä tuntuu olevan aikamoista sähellystä, mutta ehkä se tekeekin siitä seuraamisen arvoisen. Niin ja tietysti sarjan tytöt...

http://www.youtube.com/watch?v=Cnfu3YdSZDQ

http://www.discovery.ca/Article.aspx?aid=58213
Avatar
kultapekka
 
Viestit: 35
Liittynyt: 02.07.2012 01:34

Re: Kultakuumetta siellä sun täällä

ViestiKirjoittaja Patsku » 04.07.2014 21:50

Näyttää jonni verran olevan tuolta keltasta tuolla idässäkin :shock:

http://www.youtube.com/watch?v=xpwgMPyuuN8
Patsku
 
Viestit: 57
Liittynyt: 19.04.2012 17:57

Re: Kultakuumetta siellä sun täällä

ViestiKirjoittaja kultapekka » 13.08.2014 19:04

Kultasedät Foxilla otsikon alla mainitsinkin jo sarjasta Diggers, jossa metallinpaljastimien kanssa tuohutaan. No nyt huomasin että ovat kohta näyttäneet Suomen Foxilla jo ensimmäisen tuotantokauden. Jaksoja kun tulee peräti 5 per viikko. Mielestäni tämä ei ole mikää huono sarja. Lähinnä sen vuoksi että joka jaksosta oppii kivasti historiaakin. Tänään King of Rock n' Roll-jaksossa löysivät Elviksen entisen kotitalon pihasta Rockin Kuninkaan leikkikärryjen kadonneen etupyörän. Ainakin samanlaisen mikä oli häviksissä. Kaikenlaisia arvoesineitä nämä on muutenkin löytänyt.

http://www.foxtv.fi/aarteen-tonkijat
Avatar
kultapekka
 
Viestit: 35
Liittynyt: 02.07.2012 01:34

Re: Kultakuumetta siellä sun täällä

ViestiKirjoittaja kultapekka » 30.10.2014 22:54

Kutonen aloittaa taas jälleen Gold Rushin näyttämisen 5.11. alkaen. Ilmeisesti sarja alkaa alusta.
http://kutonen.fi/ohjelmat/sarjat/kultakuume

Tänään alkoi samalta kanavalta Game of Stones. Tämä kuusiosainen sarja keskittyy lähinnä timantteihin. Hienoissa maailmankolkissa siinä käydään.
http://kutonen.fi/ohjelmat/sarjat/game-stones

Paras Kultakuume on kuitenkin Kummeleiden tekemä Saariselän maisemissa!
http://www.youtube.com/watch?v=MJwCy4yVgqM
Avatar
kultapekka
 
Viestit: 35
Liittynyt: 02.07.2012 01:34


Paluu Kullankaivu mediassa

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron