Käyttäjät

Kaikkea pohjakallion ja perämaiden väliltä

Käyttäjät

ViestiKirjoittaja Jänkäkurppa » 10.10.2014 12:08

Nyt hiljaisella ajalla kun maat jo alkavat jäätyillä, kultasaalis jaoteltu isoihin, pieniin ja pölyhippuihin, ehkäpä jo myytykin, on aikaa tehdä käyttäjistä kysymys. Sivuston ylläpitäjät eli tietonikkarit varmaankin osaavat vastata kuka on käyttäjä Google [Bot]. Sitä ei näy käyttäjälistoilla (kun rekisteröidyn sisään, voin etsiä käyttäjiä alkukirjaimen mukaan) Käyttäjä Google [Bot] on rekisteröityneissä käyttäjissä joskus.
Avatar
Jänkäkurppa
 
Viestit: 105
Liittynyt: 01.03.2011 09:36
Paikkakunta: Kittilä

Re: Käyttäjät

ViestiKirjoittaja kultapekka » 12.10.2014 10:29

Kyseessä on nk hämähäkki. Eli Google [Bot] on hakukoneyhtiö Googlen tekemä ohjelma joka möyrii väsymättä nettiä läpi, eikä pidä edes lakisääteistä kahvitaukoa. Se indeksoi ja tekee kaikesta nettiin kirjoitusta luetteloita joita sitten itse hakuohjelma käyttää hyväkseen. Voit esimerkiksi kokeilla mitä kaikkea google antaa hakutulokseksi omasta nimimerkistäsi kun lisäät siihen vaikka lkl.
Google [Bot] :n toimintaa voi foorumin ylläpito säädellä, mutta kyseessä on oikein etevä ja oppiva ohjelma, joten sitä voi olla vaikea pitää kurissa ilman hyvää foorumisoftaa. Meillähän ei Google [Bot] ei sinänsä varmaankaan haittaa toimintaa. Pikemminkin se auttaa ehkä ihmisiä löytämään tämän foorumin vaikka ei LKL:n toiminnasta ole koskaan kuullutkaan.
Tämä Google [Bot] ei näy sen takia ilmeisesti itse käyttäjälistassa vaan lähinnä tuossa listassa ketä on foorumilla paikalla, koska se ei ole koskaan ollutkaan rekisteröitynyt käyttäjä. Foorumisofta varmaan vain tunnistaa sen automaattisesti. Sillä ei Google [Bot] hommaansa salaa kiventakana lymyilemällä tee.

Mutta muuten olisi nykyisessä käyttäjälistassa karsimisen varaa. Kun katsoo näitä nimenomaan ulkomaan nimimerkkejä, arvaa niistä lähes kaikkien olevan vain roskapostittajia. Varmastikin iso joukko tämän keskustelupalstan rekisteröityneistä käyttäjistä olisi mahdollista poistaa suoraan listoilta, koska ovat kaikkea muuta kuin oikeita ihmisiä.
Avatar
kultapekka
 
Viestit: 35
Liittynyt: 02.07.2012 01:34

Re: Käyttäjät

ViestiKirjoittaja Administrator » 12.10.2014 18:39

Näin on tehtykin. Arveluttavia Käyttäjiä poistan silloin tällöin. Niitä on kyllä vieläkin siellä odottamassa poistamista ja uusia tulee jatkuvasti, mutta eiköhän se siitä.
Administrator
Ylläpitäjä
 
Viestit: 19
Liittynyt: 28.02.2011 21:14


Paluu Yleinen keskustelu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron