Prospäkkäri tuloillaan

Kaikkea pohjakallion ja perämaiden väliltä

Prospäkkäri tuloillaan

ViestiKirjoittaja Mullis' » 01.01.2012 15:05

Hei, ja Kultaista Vuotta 2012 kaikille kullankaivajille!

Prospäkkäri 4/2011 on koko lailla kansien väliin taputeltuna, ja kaikille Lapin Kullankaivajain Liiton jäsenille päällä maan pian matkalla.
Prospäkkärin laaja toimituskunta pahoittelee viivästynyttä sisällönkehitystä.

Ne, jotka eivät ole vielä(kään) maksaneet vuoden 2011 jäsenmaksua, voisivat tuntea piston sydämessään ja huonoa omaatuntoa potien kuvitella, että Prospäkkäri ei ole tullut sen vuoksi että itsellä on velvoitteet venymässä.

Ystävällisin terveisin,
Mullis'
päätoimittaja
Prospäkkäri
Mullis'
 
Viestit: 41
Liittynyt: 01.03.2011 12:28

Re: Prospäkkäri tuloillaan

ViestiKirjoittaja kummamummu » 22.05.2012 09:45

Milloin ilmestyy seuraava lehti? Kummamummu pakkailee jo, ehtiiköhän lehti mukaan :roll:
kummamummu
 
Viestit: 14
Liittynyt: 05.05.2012 15:05
Paikkakunta: Suonenjoki

Re: Prospäkkäri tuloillaan

ViestiKirjoittaja Mullis' » 22.05.2012 10:58

Hei Kummamummu ja muut.
Riippuu aivan siitä kuinka hidas pakkaaja olet, että ehtiikö Prospäkkäri 2/2012 mukaan vai ei.
Vaikka hyvä aikomus oli saada lehti kerrankin hyvissä ajoin ennen jäidenlähtöä liikkeelle (obs! Lemmenjoki makaa kylläkin vielä lujasti jäissä ainakin ensi viikkoon), niin jäsenmaksuruljanssi, jäsenkortin suunnittelu ym. ovat vieneet aikaa niin paljon, että sitä Prospäkkäriä vieläkin kasataan.
Arvelisin, että kesäkuun puolelle menee, mutta toivottavasti kuitenkin ennen Himoksen EM-kisoja lehti sen välissä olevine jäsenkortteineen kaikilla on.

Tänä vuonna päätimme muuten lähettää jäsenkortin kaikille liiton jäsenille. Viime vuonnahan se postitettiin vain jäsenmaksunsa säntillisesti ajallaan maksaneille.

Kiirehdi kaivajain, jos kultamaat kutsuu, kesän ei hetken niin pitkiä lie.
Snart dagarna mörknar minut för minut...

t. Mullis'
Mullis'
 
Viestit: 41
Liittynyt: 01.03.2011 12:28

Re: Prospäkkäri tuloillaan

ViestiKirjoittaja Harri.M » 08.02.2014 13:57

koskas lehti 4/2013 tulee?
Harri.M
 
Viestit: 122
Liittynyt: 05.11.2013 09:56
Paikkakunta: Etelä-Pohjanmaa

Re: Prospäkkäri tuloillaan

ViestiKirjoittaja Mullis' » 09.02.2014 13:56

Terve Harri ja kaikki muut.

Prospäkkäri 4/2013 on painossa, ja ehtinee ensi viikolla ihmisille.
Juuri kriittisellä hetkellä koko Prospäkkärin toimituskunta kiemurteli toista viikkoa mahtavan jalla-taudin kourissa, siitä ylimääräinen viivästys.

Vuodenvaihde ruukaa muutenkin olla niin täynnä langanpäiden yhteen sitomista - ja perimmäisille asioillekin pitäisi silloin löytyä aikaa - että Päkkärin ilmestymisaikataulu on otettu kehitystyön kohteeksi.
Jos vuoden viimeinen numero muutettaisiin seuraavan vuoden ensimmäiseksi, poistuisi omasta mielestäni lähinnä hygieeninen ongelma siitä, että sen ilmestyminen lipsahtaa valitettavan usein vuodenvaihteen yli - eikä kellään olisi enää paha mieli.

Nykyinen ykkösnumero olisi kakkosnumero, ja vuosikokouskutsun vuoksi sen ilmestymisajankohta on kiveen hakattu; viimeistään 15 ja aikaisintaan 30 vuorokautta ennen vuosikokousta, joka pidetään maaliskuun viimeisenä lauantaina.

Olisiko kolmosnumeron ilmestymiselle sitten tarvetta vielä ennen kaivukauden alkua, vai pyrittäisikö se saamaan uunista ulos heti kaivukauden jälkeen?
Kesken kaivukauden ei varmaan kukaan itseään kunnioittava kullankaivaja ala lehteä oto:na toimittamaan.
Kaivukausi päätyskelee keliolosuhteista riippuen siinä syys-lokakuun vaihteessa.

Toimituksellisen aineiston kasaaminen on melko irrationaalinen prosessi, mutta taitto toimii nykyisen taittajan LH Viestinnän kanssa hyvin notkeasti - luonnollisesti Hertellin Liisan muiden asiakkaiden aikataulujen kanssa synkronoiden.
Painoprosessi lehtien personointeineen vie noin viikon, ja Itella haeskelee vastaanottajia kolme, neljä päivää.

Eli viimeisen pisteen napauttamisesta menee vielä pari - kolme viikkoa ennen kuin Prospäkkäri kolahtaa postiluukusta.
Jos rännit kasataan syyskuun lopussa, ilmestyy syksyn Prospäkkäri parhaassa tapauksessa loka-marraskuun vaihteessa - ja silloin pitäisi alkaa jo vuoden viimeisen lehden toimitusprosessi, jotta se olisi postituksessa ennen jouluruuhkaa.
Kaikkien muiden velvoitteiden ohessa.

t. Mullis'
päätoimittaja

Prospäkkäri - hitaan median linnake hektisen klikkausmedian lohduttomassa maailmassa
Mullis'
 
Viestit: 41
Liittynyt: 01.03.2011 12:28

Re: Prospäkkäri tuloillaan

ViestiKirjoittaja Tapsa » 09.02.2014 16:34

Niin vaikeaa kuin saavutetuista eduista luopuminen onkin, on minun oltava Mulliksen kanssa samaa mieltä. Kolme numeroa vuodessa, muta erittäin korkeatasoisella siällöllä palvelee varmasti paremmin kuin neljä, joista viimeinen on pakko tehdä tai ainakin yrittää saada ajallaan jäsenille. Tiedotusluontoisissa asioissa jotka eivät sovi lehtien aikatauluihin, on kait pakko käyttää tätä nettiä (vaikkei se ole nättiä).
Tapsa
Viimeksi muokannut Tapsa päivämäärä 10.02.2014 20:54, muokattu yhteensä 1 kerran
Tapsa
 
Viestit: 15
Liittynyt: 30.09.2013 19:55

Re: Prospäkkäri tuloillaan

ViestiKirjoittaja Jänkäkurppa » 09.02.2014 17:01

Lapin Kullankaivajain Liitto ry:n sivuilla mainitaan jäsenlehtenä Prospäkkäri ja että se ilmestyy neljä kertaa vuodessa. Tämähän on mainio tavoite ja on monta vuotta toiminutkin ohuena. Onhan selvää että vapaaehtoistyöna tehtävän lehden ajoissa toimittaminen on vaativaa.

Aioin tehdä hallitukselle esityksen että hallitus lisäisi vuosikokouksen asialistalle ilmestymiskertojen lukumäärän vähentämistä. Sääntöjä lukiessani huomasin että ehdotukseni olisikin pitänyt toimittaa hallitukselle viimeistään helmikuun 1. päivään mennessä. Säännöissä ei myöskään mainita Prospäkkäriä nimeltä, mainitaan vain jäsenlehti. Jäsenlehden ilmestymiskertojakaan ei mainita säännöissä. Se on vain sovittu joskus mutta senhän voi sopia myös vähemmäksi. Vuosikokous ilmoitetaan 15-30 päivää ennen kokousajankohtaa “jäsenlehdessä TAI Lapin Kansassa TAI jäsenkirjeellä”. Vuosikokousta ei siis tarvitse ilmoittaa Prospäkkärissä. Pieni ilmoitus Lapin kansassa piisaa. Voihan ilmoituksen laittaa lisäksi myös vaikkapa Helsingin sanomiinkin. Harva taitaa jaksaa nykyään seurata yhdistyssivuja lehdistä. Paras tieto tulee netistä mutta sääntöjä pitää tietenkin noudattaa eli pienin vaiva on laittaa kokousilmoitus Lapin kansaan ja lisäksi nettisivuille.
Mitenkä muuten yhdistylaki tulkitsee sanan “jäsenlehti” ??? Pitääkö sen olla paperinen vai piisaako nettilehti.

Lehden myöhästymisvastuu pitää siirtää toimitukselta hallitukselle, joka siirtäköön vastuun vuosikokoukselle. Siellä sitten päätetään ja jos joku asia vaatii sääntömuutoksen niin senkin hallitus kerkiää tehdä.

Oma ehdotukseni on:
- Jäsenlehti Prospäkkäri ilmestyy paperilehtenä vähintään kaksi kertaa vuodessa. Ensimmäinen numero 15. kesäkuuta mennessä ja 2. numero 15. joulukuuta mennessä. Kesäkuun numeroa voi lukea uudestaan juhannussaunan jälkeen olutta maistellen. Joulukuun numeroa katsellaan sitten taas konjakkipaukkujen aikana.
- Nettinumeroita ilmestyisi vähintään kaksi tai jos tekijöitä ja asioita riittää niin vaikkapa kerran kuukaudessa.
Vuosikokousaika ilmoitetaan liiton sivujen lisäksi Lapin Kansassa.

Jos vuosikokouksessa hyväksymme että kaksi paperista jäsenlehteä ja kaksi digitaalista jäsenlehteä on sama asia kuin jäsenille ilmoitettu neljä Porospäkkäri-jäsenlehteä niin ilmestymisongelma ratkeaa eikä nettisivuilla mainittuja neljää ilmestymiskertaa tarvitse muuttaa.
Avatar
Jänkäkurppa
 
Viestit: 105
Liittynyt: 01.03.2011 09:36
Paikkakunta: Kittilä

Re: Prospäkkäri tuloillaan

ViestiKirjoittaja Harri.M » 14.02.2014 16:18

Kiitos NYSSE TULI
Harri.M
 
Viestit: 122
Liittynyt: 05.11.2013 09:56
Paikkakunta: Etelä-Pohjanmaa

Re: Prospäkkäri tuloillaan

ViestiKirjoittaja Vasco » 17.02.2014 13:59

Perille tuli. Kiitän.

Kirjoittelen omia mielipiteitäni lehtiin ja olen kirjoittanut juttuja yhdistysten lehtiin. Mikäli on mahdollista Prospäkkäriin kirjoittaa, niin se kiinnostaa.

Tosin en vielä ole lapiollistakaan kultaa kaivanut, mutta olen kullankaivuuseen liittyvän zombinovellinkin ja vastaavia, päästäni säveltänyt joten voinee soveltaa.
Avatar
Vasco
 
Viestit: 34
Liittynyt: 13.01.2014 16:39
Paikkakunta: Oulu

Re: Prospäkkäri tuloillaan

ViestiKirjoittaja jovisaku09 » 14.03.2014 15:01

Prospäkkärin tulo saa aikaan levottomuutta ja hinku liiton alueille kasvaa. Tien kunto Palsille kanssa mietityttää. Siellä kun asuntovaunun liitokset tulee testattua mennen tullen :D
jovisaku09
 
Viestit: 44
Liittynyt: 23.03.2011 22:03

Seuraava

Paluu Yleinen keskustelu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 3 vierailijaa