prospäkkärissä mainitusta

Kaikkea pohjakallion ja perämaiden väliltä

prospäkkärissä mainitusta

ViestiKirjoittaja närhi » 25.11.2015 21:59

HUH hellettä
Lueskelin viimeistä prospäkkäriä. Suurta ihmetystä herätti juttu Elsanojan saunaremontista. Otetaanpa vähän faktoja esiin. Me saunan käyttäjät olimme pyytäneet korjausta lattiaan jo aikaisempina vuosina, koska jo aikansa elänyt edellisen valtauksen haltijan tekemä lasikuitulattia oli mennyt puhki. Korjausta ei kuulunut pyynnöstä huolimatta joten toimimme porukalla. Olemme useamman kerran vuosien varrella rikkinäisenä tuotuja ”uusia” kiukaita korjaillessamme todennet, että sitä ei tarvita mitä ei kullankaivajalta löydy. Niinpä eräs kaivajista kaivoi kätköistään esiin sikaflexin ja teki hätäkorjausen sillä. Tämä vähän hidasti sitä, ettei kenenkään jalka mene läpi lattiasta. Olikohan se kolme kesää sitten kun sen verran saatiin lautoja, että niistä sai juuri ja juuri uudet aluteet ja pukutilan lattian saunan lattiaan ne eivät olisi millään laskuopilla riittäneet.
Tätä vaihetta kesti pari - kolme vuotta kunnes …
Remmiin astui Hannu ja joku aktiivinen mainitsi asiasta hänelle, niin korjauslupa tuli heti. Eräs porukasta sanoi soittaneensa pari viikkoa tämä jälkeen Hannulle ja kysyi saataisiko tarpeet, että tekisimme itse. Se ei käynyt vaan lupaus tulla liiton porukan kanssa tekemään, niinpä jäimme odottamaan. Tämän jälkeen ei asiasta ollut sovittu mitään. Henkilö, kenelle asiasta tiedottaminen ei millään lailla tietojemme mukaan kuulu kävi vain käskemässä purkaa vanha lattia pois neuvottelematta asiasta kenenkään kanssa. Ja senhän kaikki tietää, ettei kukko käskien laula.
Tässä sattui vain niin, että olimme suunnitelleet retkeä Ivalon kultalaan jo parin viikon ajan, ja ennusteita seuratessamme sään herra valitsi toteutuspäiväksi juuri tuon saunaremonttipäivän. Täytynee myöntää että tämä käskytys ei varsinkaan saanut meitä miettimään enää muuta päivää. Osasyy tähän päivään oli myös se, että muutamat olivat lähdössä jo seuraavalla viikolla kotiin arkisen työn kutsumana.
Paikalla tuona päivänä oli vain vasta saapunut lapsiperhe, joka ei tainnut tietää asiasta mitään ja lapsethan ovat uteliaita kuten meistä jokainen tietää.
Ilmanvaihto ontodella avaisasemassa, mutta tiedän useamman saunan, missä on lautalattia ilman rakoja kestäneen vuosikymmeniä. Ilmanvaihdon voi hoitaa myös muulla tavoin.
PS. tuon Prospäkkärin tekstin en usko olevan Hannun käsialaa.
närhi
 
Viestit: 1
Liittynyt: 25.11.2015 21:41

Re: prospäkkärissä mainitusta

ViestiKirjoittaja Mullis' » 26.11.2015 13:22

Hei.

Hyvä, että Elsanojan saunanlattialle tuli lisävalaistusta. Ja hyvä, että siellä on nyt kantava lattia.
Oli tosiaan jo aikakin saada uusi lattia, jos se lasikuitulattia oli ollut paikallaan jo ennen vuotta 2002, jolloin valtaus siirtyi liitolle.
Itselleni oli muodostunut käsitys, että sen olivat jotkut saunan nykykäyttäjät sinne tilapäisratkaisuna tehneet.

No, monenmoistahan näiden saunomismahdollisuuksien ja muiden liiton jäsenistölleen tarjoamien palveluiden nurkilla on vuosien varrella sattunut.
Ei ihan priima-kuntoisia kiukaita ja kaikkea.
Muistetaan kuitenkin, että jäsenvaltaukset ovat liiton koko 4000 jäsenen tasapuolisesti käytettävissä ja meidän kaikkien 22 euron jäsenmaksuilla ylläpidettyjä. Niidenkin, jotka eivät jäsenvaltausten kaivumahdollisuuksia käytä.

Ei kukaan ole väittänytkään että kyseinen artikkeli olisi Hannu Rajan käsialaa, joten ihan oikein ettet usko sen sitä olevan.
Jos olisi, siinä lukisi: "Teksti: Hannu Raja".
Teksti oli Hannu Rajan ja muiden liiton valtuuttamien toimijoiden havaintojen ja raporttien pohjalta Prospäkkärin päätoimittajan tekemä.

Ystävällisin terveisin,
Kai J. Rantanen
päätoimittaja
Prospäkkäri
Mullis'
 
Viestit: 41
Liittynyt: 01.03.2011 12:28

Re: prospäkkärissä mainitusta

ViestiKirjoittaja pera58 » 26.11.2015 22:13

Hyvä että lattia on rempattu ja rakojen kanssa ;) Saunathan siellä lämmitetään joka päivä kesälla ja pitkälle syksyäkin :o Eli kuivamisaika jää lyhyeksi ;) Toivoisin että noista talkoista ilmoiteltaisiin myös keskustelupalstalla kun tuo Prospäkkäri tahtoo usein tulla jälkijunassa(eli kun raiteet eivät vie palsille jää kauas) Tuleehan tuo prospäkkäri ilmeisesti netti versionakin mutta kun latautuminen kestää niin p....leen kauan puhelinpaikalla ja pätkii(dna)
pera58
 
Viestit: 189
Liittynyt: 12.05.2012 22:44
Paikkakunta: kajjaani


Paluu Yleinen keskustelu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron