Sivu 1/2

ONNEX OLKOON 10 v.

ViestiLähetetty: 02.12.2016 17:37
Kirjoittaja vaeltaja
Vihdoinkin myönnetty ensimmäinen 10 vuoden kaivuulupa, joka meni Palsinojalle.
http://www.tukes.fi/fi/Toimialat/Kaivok ... aatokset1/

Antaa varmaan hieman aihetta ainakin yhdelle maljan nostolle.

Hieman nihkeätä ollut lupien jako, onkohan taas tulppana erinäinen määrä valituksia/oikeusjuttuja.
Liitto voisi hieman enemmän informoida näistäkin asioista.

Re: ONNEX OLKOON 10 v.

ViestiLähetetty: 02.12.2016 19:34
Kirjoittaja Kivenkääntäjä
Onnea voittajille! :lol:

Mutta eipä nuo luvat taida olla valituksien takia jumissa tai muutakaan. Käytäntö vaan taitaa olla, että nyt vasta niitä taas tänä vuonna aletaan laittaa eteenpäin kun ei tarvitse turhaan maksaa maksuja. Eli tämäkin lupa joka on myönnetty 1.12. maksuaika 30pv (eräpäivä lauantai = oikea eräpäivä maanantai 1.1.), niin nyt eräpäivän johdosta ei tarvitse maksella tämän vuoden maksuja turhaan. Nyt jatkossa kaikkien myönnettävien lupien eräpäivät menee ensi vuodelle jolloin maksetaan jo tulevaa kaivuukautta eikä mennyttä. Viisaammat saa korjata jos olen väärässä :twisted:

Nyt vaan toivotaan että tahti kiihtyy ja pysyy hyvänä jotta allekirjoittanutkin saisi luvat jo ensi kesälle, vaan voi olla toiveajattelua :evil:

Re: ONNEX OLKOON 10 v.

ViestiLähetetty: 06.12.2016 19:01
Kirjoittaja HannuF
Sama täällä, odottelen jatkoaika päätöstä. Valtaus on kuitenkin jo siirtynyt minun nimelle. Askel kerrallaan.

Re: ONNEX OLKOON 10 v.

ViestiLähetetty: 12.12.2016 13:06
Kirjoittaja Jänkäkurppa
Kullanhuuhdonta-aluekarttoja katsellessa ja keskustelupalstaa seuratessa tuli esille kun HannuF kirjoitti 6.12.2016 odottelevansa ruotsalaisporukkansa kanssa tulevaa kullanhuuhdontalupaa. Heidän siirtopäätöksensähän on tehty jo 16.11.2016 ja nähtävissä netissä Tukesin päätössivulla. Sitä vaan ihmettelen kun viimeisimmässä karttasivuston päivityksessä, 9.12.2016, kyseisessä Lemmenjoen kullanhuuhdontalupa-alueessa ei ole merkintää Hakemus. Siinä on merkintä Voimassa ja päivämäärän mukaan viimeinen voimassaolopäivä on 1.4.2017. Jos myyjä ei ole hakenut jatkoaikaa ennen myyntiä eivätkä uudet omistajatkaan vielä, saattaa olla että porukka ei pääse vielä kaivelemaan ensi kesänä.

Re: ONNEX OLKOON 10 v.

ViestiLähetetty: 12.12.2016 16:13
Kirjoittaja aar1pne
Joo itselläkin lähti jatkohakemus tukesiin tämän vuoden heinäkuussa ja entinen on voimassa toukokuun lopulle 2017. 9.12 päivityksen jälkeen tukesin kartalla se näkyy jo hakemuksena vaikka entinen on voimassa. Petronellan kolmiosta hakemusta kartalla ei näy.
Näyttää olevan muitakin ensi keväänä päättyviä jotka ei näy hakemuksina kuten liiton nurkanvaltaus ,lieneekö liitto hakenut jatkoa ? ja on muitakin tapauksia Lemmenjoella .

Re: ONNEX OLKOON 10 v.

ViestiLähetetty: 12.12.2016 17:04
Kirjoittaja Kivenkääntäjä
Nuo on näkynyt viimeisen 1,5 vuotta päin seiniä tuolla karttapalvelussa. Esimerkiksi Carthago Gold Campiä ei ollut koko kartalla viime kesänä vaikka se oli käsittääkseni hakemuksena jo keväällä.

Mutta harmittavan hitaasti noita päätöksiä tuolta näyttää tulevan, silloin tällöin jokunen paperi tippuu lattialle ja silloin taas muistetaan lupaa tai kahta päätöksellä :evil: :evil:

Re: ONNEX OLKOON 10 v.

ViestiLähetetty: 12.12.2016 18:58
Kirjoittaja HannuF
Jänkäkurppa kirjoitti:Kullanhuuhdonta-aluekarttoja katsellessa ja keskustelupalstaa seuratessa tuli esille kun HannuF kirjoitti 6.12.2016 odottelevansa ruotsalaisporukkansa kanssa tulevaa kullanhuuhdontalupaa. Heidän siirtopäätöksensähän on tehty jo 16.11.2016 ja nähtävissä netissä Tukesin päätössivulla. Sitä vaan ihmettelen kun viimeisimmässä karttasivuston päivityksessä, 9.12.2016, kyseisessä Lemmenjoen kullanhuuhdontalupa-alueessa ei ole merkintää Hakemus. Siinä on merkintä Voimassa ja päivämäärän mukaan viimeinen voimassaolopäivä on 1.4.2017. Jos myyjä ei ole hakenut jatkoaikaa ennen myyntiä eivätkä uudet omistajatkaan vielä, saattaa olla että porukka ei pääse vielä kaivelemaan ensi kesänä.


Totta,lupa on voimassa maaliskuunloppuun. Se on perintönä edellisiltä omistajilta. Jatkolupaa kuitenkin haetaan ennen kuin vanha umpeutuu.
Minun jatkolupa hakemuasta ei näy syystä että sitä ei vielä olla käsitelty, anomus kylläkin lähetetty, niin että ei ole muuta tehtävissä kun odottaa.
Eiköhän siellä ensi kesänä kaiveta kuitenkin.

Re: ONNEX OLKOON 10 v.

ViestiLähetetty: 14.12.2016 08:57
Kirjoittaja Jänkäkurppa
Ei kannata aikailla jatkoaikahakemusta. Tukesilla on on runsaasti odottavia lupia, mitkä tulevan kevään ja alkukesän aikana myönnettäneen. Hakemuksiin joudutaan usein tekemään lisäselvityksiä vaikka on yritetty olla huolellisia ja sitten lupa viivästyy. Muillakin tahoilla tulee olemaan kiire; metsähallitus, pankit ja takuurahat, yms. Jos selvittelyt jäävät kesään niin sitten alkavat kesälomat. Muistakaa kuitenkin laittaa jatkoaikahakemukseen maininta että kaivu voitaisiin aloittaa vaikka joku taho valittaisikin myönnetystä jatkoaikaluvasta. Jos hakemus on jo lähetetty niin lisäyksen voi lähettää myöhemminkin mutta kuitenkin pikaisesti. Toivokaa parasta mutta varautukaa pahimpaan.

Re: ONNEX OLKOON 10 v.

ViestiLähetetty: 14.12.2016 18:21
Kirjoittaja HannuF
Jos jatkoaikahakemukselle olisi oma kaavake niin olisi helpompi ottaa huomioon kaikki oleellinen.

Re: ONNEX OLKOON 10 v.

ViestiLähetetty: 14.12.2016 19:21
Kirjoittaja Jänkäkurppa
Hakemuksista on aiempaa keskustelua ja tietoa kohdassa Kullankaivu / Lainsäädänto & viranomaiset / Huomioitavaa jatkoajasta
Poistin suoran linkin jatkoaukakeskusteluun koska se ei kopioitunut kokonaan esikatseluun ja sitten keskustelupalstasivulle.