jätemaksuista ja kuntayhtymien ahneudesta

Kaikkea pohjakallion ja perämaiden väliltä

jätemaksuista ja kuntayhtymien ahneudesta

ViestiKirjoittaja humppa » 19.06.2017 13:18

Viranto puhuu asiaa blpgissaan noista huuhdonta-alueiden jätemaksuista. Jos tuota maksua (91 €) vertaa vaikka tänne itäiseen suomeen ja Jätekukon hinnoitteluun. Periaate on aivan sama. Kuntayhtymä on perustanut jätteenkeräyksestä huolehtivan yhtiön .... lakiin pohjautuen. Nämä yhtiöt sitten hinnoittelee kaiken jätteisiin kuuluvan toiminnan toimialueellaan. Lukekaa netistä niiden toimialueet, jätemääräykset ja hinnoittelu. Kaikilla yhtiöillä on hieman erilaiset hinnoitteluperusteet. Täällä itä-suomessa vaikuttaa mm. sellainen kuntayhtymä kun Jätekukko, lapissa Lapeco. .... ympäri suomea useita vastaavia. Kohtuulllistamista voi hakea alueelliselta jätelautakunnalta joka koostuu alueen kuntien edustajista. Tuon päätöksen tekevät kuntien jäteasioista vastaavat virkamiehet. Tuo muutama pieni jätteeseen menevä pussi, voi todellakin olla lähes yhtä arvokas kun se tuote mitä maasta haemme. Olisikohan Kärnälle tässä seuraava asia ajettavaksi. Aatelkaapa viikko kaksi lapissa maksaa 91 € pelkästään paskan takia. Ootpa Hannu aivan oikeassa tuosta PASKALAISTA,nimi pitää paikkansa. Laittakaa Lapecolle vaan kohtuullistamispyyntöjö menemään. Minä laitoin jo oman pyynnön menemään ja kuittauskin tuli. Voi tehdä Lapecon nettisivuilla. Saa nähdä vaikuttaako mitenkään hintaan.
humppa
 
Viestit: 41
Liittynyt: 11.06.2011 10:17

Re: jätemaksuista ja kuntayhtymien ahneudesta

ViestiKirjoittaja Kivenkääntäjä » 19.06.2017 14:06

Oliko tuo maksu viime vuonna vielä 72€? Vai mitä se on ollut, sillä jos 72€ oli vuosi sitten, niin nyt 91€ tekee lähes 30% hinnan korotuksen mikä on laiton kun asiakkaalla ei ole mahdollisuutta valita. Varsinkin jos kyseessä on kunnan/kaupungin tuottama palvelu tms. Asiasta on monia oikeusasteissa tehtyjä ennakkopäätöksiä ja mm. viimeisin näkyvä oli Corunan sähköverkon siirtohinnoittelussa "perääntyminen", vaikkakin he nostivat hintaa joka tapauksessa parissa vuodessa.

Mutta onhan tuo ihan naurettavan suuri tuo 91€ kun ajattelee ettei ole omia molokkeja joita Lapeco tyhjentelee :evil:
Kivenkääntäjä
 
Viestit: 292
Liittynyt: 12.01.2015 09:42
Paikkakunta: Kempele

Re: jätemaksuista ja kuntayhtymien ahneudesta

ViestiKirjoittaja humppa » 24.07.2017 10:04

Juu. Nyt se on sitten virallisesti tuo hakemus hylätty. Perusteluna on jätelaki, johon päätöksentekijä vetoaa. Ei kai tässä muu auta kun maksaa katkerasti kiroillen. Iteppähän olemme päättäjät tuota lakia varten valinneet. Että se sitten siitä. Jos jollain on hyviä ajatuksia asian suhteen, niin kertokaa.
humppa
 
Viestit: 41
Liittynyt: 11.06.2011 10:17

Re: jätemaksuista ja kuntayhtymien ahneudesta

ViestiKirjoittaja Kivenkääntäjä » 24.07.2017 11:01

Yksi tuttu oli saanut ekomaksun pois, kun oli selittänyt että omistaa kuivakäymälän joka on eristetty styroksilla kompostoitumisen edistämiseksi. Jos on siis kuivakäymälä niin sanokaa, että se on eristetty niin saa edes jotain alennusta :lol:
Kivenkääntäjä
 
Viestit: 292
Liittynyt: 12.01.2015 09:42
Paikkakunta: Kempele


Paluu Yleinen keskustelu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Bing [Bot] ja 1 vierailijaa

cron