Venematka Njurgalahti-Ravadasköngäs-Morgaminkultala

Kaikkea pohjakallion ja perämaiden väliltä

Venematka Njurgalahti-Ravadasköngäs-Morgaminkultala

ViestiKirjoittaja Hannu55 » 18.04.2014 10:51

Moro! Olen haaveillut käynnistä liiton lemmenjoen valtauksia katsomaan.
Kuinka kauan konkreettisesti kestää venematka Njurgalahdesta Ravadakselle? Millaisia kokemuksia olette saaneet? Tarvitaanko heinäkuussa venematkaan 4 villapaitaa ja pilkkihaalari? Entä kuinka pitkä on patikkamatka nurkanvaltaukselle tai karuojalle Ravadaskönkäältä. Ehtiikö normaalikuntoinen "sohvaperuna" yhden päivän aikana valtaukselle ja takaisin veneelle, jos sen ottaa vain maisema- ja ulkoilukokemuksena ekalla kerralla?
Kertokaa kokemuksistanne.
Kullankaivaja jo vuodesta 2010
Hannu55
 
Viestit: 167
Liittynyt: 28.08.2011 20:20

Re: Venematka Njurgalahti-Ravadasköngäs-Morgaminkultala

ViestiKirjoittaja matson1 » 20.04.2014 07:12

Moro viimekesänä kävin tuolla nurkanvaltauksella, vene matka kestää noin 1.5h ja siitä kävelyä pellisenkämpälle noin 4 km josta matkaa tuolle valtaukselle 2-3km. Kävin pyörähtämässä siellä valtauksella mutta se oli hieman epäselvästi merkattu joten en uskaltanut etsintää suorittaa.
Se on tuo nurkanvaltaus siellä.
Mielsetäni yhdessä päivässä ei oikein ennätä kuin käydä ja kääntyä, mutta onhan jo tuo venematka jo elämys sinäänsä.
Nuo veneaikataulut selviää ahkuntuvan sivuilta.
Ite varasin tuon pellisenkämpän 3vrk ja siitä pitäen kiertelin alueella paikkoja katsellen, siinä samassa on myös ns. Ilmainen puoli jossa voi majottua.
matson1
 
Viestit: 65
Liittynyt: 10.01.2013 14:30

Re: Venematka Njurgalahti-Ravadasköngäs-Morgaminkultala

ViestiKirjoittaja Maikku » 20.04.2014 11:28

Ravadakselle kestää venekyyti n. 40 min, riippuen vesitilanteesta, pitääkö kosken kohdat kävellä vai pääseekö veneellä ylös. Vene lähtee klo 10:00 ja on Ravadaksella n. klo 10:40. Takaisin Ravadakselta pääsee klo 17:40. (Nuo aikataulut olleet vuosia, kai samat edelleen).
Heinäkuussa ei normaalisti tarvitse kuvailemaasi vaatetusta mutta kuitenkin lämmintä vaateetta kannattaa olla ja varautua sadevarustein jo senkin takia jos istuu veneen etupäässä niin keulasta lentää vettä veneeseen.
Eli Karuojalla käynnille jää aikaa n. 6-7 tuntia. Matkaa tulee n.9-10 km/sivu eli vajaat 20 km. Itse olen kävellyt sinne pariin tuntiin ja vajaaseenkin mutta reitti on ollut tuttu.
Mielestäni kannattaa mennä Ravadas putouksen kautta, ei Ravadasjärven autiotuvalta. Putouksen kautta mäki ei ole niin jyrkkä mutta takaisin kannattaa tulla suoraan autiotuvalle.
Kannattaa katsoa karttaa tarkkaan missä Karuoja on koska Karuoja ei laske Mattit Ravadakseen avopurona ja siellä ei ole mitään kylttiä joten siitä kävelee helposti ohi
Eli kysymykseesi että ehtiikö sohvaperuna käydä venevuorojen välillä Karuojalla vastaus on että ehtii mutta kiirettä pitää ja Karuojalla ei jää paljon kahvikeitto aikaa eikä parilla taukopaikalla ehdi paljon taukoilemaan :) Mutta kyllä se on hieno kokemus käydä siellä ja tietysti ajan kanssa parempi.
Ja kannattaa miettiä "kiertomatkaa" eli vaikka Ravadakselta Karuojalle ja sieltä yöksi Pellisen kämpälle ja seuraavana päivänä Nurkanvaltaukselle ja pois tai päin vastoin :)
Jos menet Nurkanvaltaukselle niin menet Kulta haminaan asti, et jää pois vielä Ravadaksella. Ja matkana 4 km Pellisen kämpälle ei kuulosta pitkältä mutta se on suurimmalta osalta ylämäkeä, ns. kuuluisaa hengenahdistuksen mäkeä.
Jos haluat lisää tietoja voin vastailla vaikka yks.viestillä.
Maikku
 
Viestit: 32
Liittynyt: 18.04.2011 16:59

Re: Venematka Njurgalahti-Ravadasköngäs-Morgaminkultala

ViestiKirjoittaja Arska » 27.04.2014 18:48

Asiasta toiseen. Tukesilta tuli lausuntopyyntö. Minulla on kaivospiiri, enkä tiedä saivatko kaikki valtausoikeudella ja kullanhuuhdontaluvalla kaivavat samanlaisen. Ote vastauksestani:

"Kohta 5 määrää varmistamaan, ettei luvassa tarkoitetulla toiminnalla vaaranneta saamelaisten asemaa alkuperäiskansana. Tähän totean, että olen vuodesta 1977 tähän päivään saakka harjoittanut vastuullista elinkeinotoimintaa, joka on koostunut kullan ja jalokivien kaivuusta sekä siihen saumattomasti liittyvästä korunvalmistuksesta ja kaupasta. Olen omalla riskillä ja rahoituksella valmistanut 50.000 Lemmenjoki-korua, jotka olen toimittanut tilimyyntiin kultasepänliikkeisiin Inarin kunnan alueelle. Liiketoiminnan arvo on ollut miljoonia euroja. Toiminnasta on maksettu arvonlisäveroa ja muita veroja, joista osa on päätynyt Saamelaiskäräjien rahoittamiseen ja osa Inarin kuntalaisten, siis myös saamelaisten palvelujen rahoittamiseen. Toiminnastani on siis ollut suurta hyötyä saamelaisille........Saamelaiskäräjät toimii porotalouden etujärjestönä. Sen politiikka on syrjivää ja nationalistista. Sk on viranomaisasemassaan valittanut aiheettomasti kaikista kullankaivajien lupahakemuksista, paitsi yhdestä, jossa hakijana oli saamelainen. Verovaroin ylläpidetty, raskaasti tappiollinen ja luonnon kestokyvyn ylittävä poronlihan tuotanto on julkisen vallan erityisessä suojeluksessa. Poliittista koplaustakin esiintyy; pari vuotta sitten oikeusministeri Anna-Maja Henriksson (RKP) myönsi saamelaiskäräjille lisärahoitusta kielteisten lausuntojen monistamista varten. Saamelaiseliitti kiitti, osa johtavista saamelaispoliitikoista liittyi RKP:n jäseniksi. Byrokratiaa paisutetaan, tuottavat elinkeinot kielletään ja tappiollisia tuetaan."

Jokainen kullankaivaja rahoittaa virkamiehiä, saamelaiskäräjiä ja porotaloutta maksamalla ylihinnoiteltuja kaivospiiri-, valtaus- ja kullanhuuhdontamaksuja ja monenlaisia muita maksuja. Myös Inarin kunnan elinkeinoelämä saa meiltä huomattavaa tuloa. Me emme siis vaaranna alkuperäiskansaa, vaan taloudellisella toimeliaisuudellamme omalta osaltamme pidämme yllä alkuperäiskansan kannattamattomia rakenteita ja muutakin virkakuntaa. Näkökulma on syytä saattaa valvontaviranomaisen tietoon.
Arska
 
Viestit: 3
Liittynyt: 15.12.2013 09:20

Re: Venematka Njurgalahti-Ravadasköngäs-Morgaminkultala

ViestiKirjoittaja Pena » 27.04.2014 22:47

Hyvin kirjoitit, Arska.
Avatar
Pena
 
Viestit: 103
Liittynyt: 21.11.2011 15:50
Paikkakunta: Siuntio


Paluu Yleinen keskustelu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa