Ensi kertaa kultaahuuhtomaan 2012

Kaikkea pohjakallion ja perämaiden väliltä

Ensi kertaa kultaahuuhtomaan 2012

ViestiKirjoittaja Harrijoen Mainarit » 20.09.2011 18:20

Morjens!Olemme kasanneet neljänhengen porukan ja tarkoitus olisi aloittaa kullankaivuu hommat kesällä 2012.Olemme tehneet alustavaa tutkimusta tutustumalla LKL:llän sivuistoilla oleviin keskusteluosioihin ja linkkeihin mitä sieltä on löytynyt.Muutamia kysymyksiä olisin kysynnyt joista ois vielä meille lisäinfoa.Kuinka hyvin Harrijoen alue Kutturantien varrella soveltuu maastollisesti Kullankaivuun hommiin?vai löytyisikö aloittelijoille muita vaihtoehtoja samoilta seuduilta jota suositella?Miten LKL:lään voi liittyä jäseneksi?Meillä on myös omat FACEBOOK-sivut nimellä Harrijoen Mainarit/yhteisö johon otamme myös mielellämme vinkkejä,,juttuja ja vastauksia ym.Se onnistuu parhaiten käymällä sivuilla katsomassa ja painamalla TYKKÄÄ :!: .Sen jälkeen sivuilla voi kirjoittaa meille.
Harrijoen Mainarit
 
Viestit: 1
Liittynyt: 20.09.2011 17:05

Re: Ensi kertaa kultaahuuhtomaan 2012

ViestiKirjoittaja hanski » 20.09.2011 19:01

Liiton sivuilta löytyy sivun yläreunasta jäsenasiat palkki. Sitä klikkaamalla pääsee sivulle, jonka vasemmassa reunassa on jäsenhakemus osio. Siellä täytät hakemuksen ja lähetät klikkaamalla eteenpäin. Liiton jäsenenä sinulla on käytössäsi liiton valtaukset. Niitä käyttämällä pääsee parhaiten ja helpoiten kullankaivuun aloittamaan. Ei muuta kuin anomusta täyttämään, siitä se sitten alkaa perehtyminen kullankaivuun ihanuuteen.
hanski
 
Viestit: 55
Liittynyt: 02.03.2011 18:54
Paikkakunta: Jalasjärvi

Re: Ensi kertaa kultaahuuhtomaan 2012

ViestiKirjoittaja Hannu55 » 30.04.2012 09:42

".Kuinka hyvin Harrijoen alue Kutturantien varrella soveltuu maastollisesti Kullankaivuun hommiin?vai löytyisikö aloittelijoille muita vaihtoehtoja samoilta seuduilta jota suositella?"

Harrijoen alue soveltuu varmasti mainiosti kullankaivuuseen. Mutta entäs ne lupa-asiat? Oletteko jo hakeneet kullankaivuulupaa, eli valtausta? LKL:llä ei ole siellä valtausta, ja yksityiselle valtaukselle ei tietenkään saa mennä ilman valtauksen omistajan lupaa. Eikä luvatta saa kaivaa metsähallituksen maillakaan. Nämä kun muistaa, niin lämpimästi tervetuloa uuden harrastuksen pariin!

JK. Olisi pitänyt katsoa heti Teidän Facebook- sivunne. Sieltähän selvisi heti, että olette hoitaneet lupa-asian mallikkaasti, eli tehneet jo lupa(valtaus)hakemuksen. Menestystä Teille, Mainarit; kaivuuhommiinne!
Viimeksi muokannut Hannu55 päivämäärä 01.05.2012 13:07, muokattu yhteensä 1 kerran
Kullankaivaja jo vuodesta 2010
Hannu55
 
Viestit: 167
Liittynyt: 28.08.2011 20:20

Re: Ensi kertaa kultaahuuhtomaan 2012

ViestiKirjoittaja Rysky » 01.05.2012 08:38

Tuntuu jotenkin tutulta tuo aloitushomma. Itsekin kaverin kanssa katselimme karttoja pohjoisesta ja selviteltiin virtauksia ja korkeuskäyriä ym. mielenkiintoista. Mutta ei noista mitään hyötyä ollut kullankaivuun aloituksen suhteen. Kun ei voinut mennä sinne valittuun paikkaan kaivamaan noin vain suorilta käsin. Eikä olis kannattanutkaan.

Sitten otettiin viikoksi mökki Saariselältä ja käytiin siinä Kutturantien alussa olevalla LKL:n valtauksella harjoittelemassa. Rännit, pumppu, letkut ja muuta kamaa kasapäin oli haalittu kokoon. Kaikkeen oli varauduttu ja siten retki onnistui hyvin, paitsi kultaa ei saatu ekasta paikasta yhtään. Kaksipäivää kaivettiin ja käteen jäi komeet kvartsikimpaleet, jossa hienot turmaliinikiteet.

Sitten siirryttiin Pikkupiispanojalle ja kultaakin päästiin näkemään. Käytiin samana vuonna tutustumassa Sopukultaan/Palsille ja päätettiin mennä sinne seuraavana vuonna.
Sopukullasta tulikin sitten kultaa kymmenen kertaa enemmän kuin aikaisempana vuonna. Siellä on nytten sitten käyty vuosittain kaivelemassa.
Kun on juteltu muiden kaivajien kanssa ja tutuiksi on tultu, ovat asiat järkiintyneet päässä ja todettu tämä on meidän juttu.
Liiton valtaus on hyvä, sauna löytyy ja vesi virtaa. Takapuoli kestää just jäsenmaksun. Ei huolta valtauksesta.
Senkun raahaa ittensä paikalle ja kattoo mihin asumuksen pykää ja rännille paikan laittaa.
Alkaa kaivaa omaa tahtiaan ja poimii marjat matolta putkeen (ei kuulostakin helpolta).

Lupia saa Kutturan kiskaltakin ja muutamasta muustakin paikasta netin lisäksi.
Savottakahvilassa kannattaa käydä sopalla kauppareissun yhteydessä ja mukkikahvilla kioskilla (sieltäkin saa soppaa). Kiire pois ja nauttimaan kesästä.

Sitten on joka talvi rakennettu uutta kivaa kesän ajaksi. Ennen ekaa reissua rakennettiin vesivaneriränni, ejektori ym.
Seuraavaksi keveri rakenteli itselleen alumiinirännin. Hankittiin vanhat asuntovaunut ja niitä korjattu joka talvi...
Rakentelu jatkui kun tehtiin peltonturbiinit ja rummut.
Nyt sitten olen saanut itselleni melkein valmiiksi alumiinirännin, pientä hienosäätöä vielä.
Taas tietenkin korjataan asuntovaunuja ennen kesää ja viritellään sitä sun tätä muuta kaivuuseen liittyvää.

Viimekesänä oli koira mukana ekaa kertaa valtauksella. Otin kerran koiran mukaan kaivaukselle kun on niin isännän perään ja avuliasta sorttia.
Kaivamaan sekin halus tietenkin ja kävikin siinä lapion rinnalla ruopimassa. Oli tosi tehokas kaivaja, mutta tielläni jatkuvasti.
Komensin montusta pois otuksen, sitten se keksi alkaa leikkiä pumpun imuletkun kanssa. Hauskaa oli kaverilla.
Sitten rännäämään maata mitä olimme saaneet yhdessä irti, pumppu käyntiin ja rännille.
Hitsi, miksi pumppu ei nosta vettä????? Kaikkea koitettiin vaan ei vesi noussut.
Irroitin imuputken ja katsoin sisään, aurinko paistoi kirkkaalta taivaalta ja putki oli kuin tähtitaivas täynnä hampaanreikiä...
Ei ole kaveri ollut sen koomin kaivuuhommissa kanssani.

Ei muuta kun mukaan vaan harrastuksen pariin. Ehkä tuosta kirjoituksesta saa vastauksen mistä mielestäni kannattaa aloittaa kaivuuharrastus.
Avatar
Rysky
 
Viestit: 145
Liittynyt: 29.03.2011 19:53
Paikkakunta: Kangasala


Paluu Yleinen keskustelu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron