Kesän Kaivuu Kokemukset ja Syksyn suunnitelmat

Kaikkea pohjakallion ja perämaiden väliltä

Kesän Kaivuu Kokemukset ja Syksyn suunnitelmat

ViestiKirjoittaja Harri.M » 27.07.2014 19:25

Tervehdys kesken kaivuukauden! Esimmäinen kevään reissuni palsille 30.5-18.6 Kokemusta ja kultaa ! Uusia tuttavuuksia ja välillä vettä ja rakeita! Oikein antoisa reissu kaikenkaikkijaan. Ja vielä palaan syksyn mittaan ainakin kerran jos vaikka kaksi ,jäi sen verran monttu kesken juuri se antava: terveiset paikalla olijoille ja laittakaa viestiä seuraavasta matkasta!
Harri.M
 
Viestit: 122
Liittynyt: 05.11.2013 09:56
Paikkakunta: Etelä-Pohjanmaa

Re: Kesän Kaivuu Kokemukset ja Syksyn suunnitelmat

ViestiKirjoittaja Watti » 29.07.2014 22:22

Ehkä jo parin viikon päästä uudelleen, jospa sitten ei sataisi lunta. pumppuja ei ole vieläkään mutta saruca pitää tehdä, saapahan sitten ainakin punaisia kiviä ja ehkä enemmän kultaakin, nähhään ja terveisiä.
Watti
 
Viestit: 38
Liittynyt: 14.04.2014 21:15

Re: Kesän Kaivuu Kokemukset ja Syksyn suunnitelmat

ViestiKirjoittaja Hannu55 » 30.07.2014 20:24

No niin! Kaksi kaivuureissua piispanojalle takana päin. Kokemuksia ja elämyksiä taas runsaasti, hippuja kuten ennenkin. (Siis aivan hävyttömän vähän :oops: :oops: :oops: )
Opinpahan taas kerran kantapään kautta, että syvemmältä hippuja löytyy korkeintaan satunnaisesti, pitäisi pysyä pintamaissa.
Piispanojan hiekastakin löytyi koivun kannon alta hyvä rihlakivi :roll: 8-) :roll: . Tai niin ainkin luulin. 2 kuutiota hiekkaa rännitettyäni huomasin, että se "rihla" -sana ei liittynytkään tähän kiveen millään lailla :( :roll: , alta tai viereltä ei löytynyt muutamaa hengetöntä kummallisempaa.
Piispanojalla kaivajia oli taas vähänlaisesti, mutta uusia tuttavuuksia syntyi silti runsaasti. Kiva aina tavata samasta aiheesta kiinnostuneita harrastajia.

ja vielä: 830 000 ( tai enemmän) ajettu autoni toimi taas luotettavasti, kuten aina ennenkin 8-) 3 viikon aikana mittariin kelattiin taas 6000 lisää. :roll: Se, että vararengas putosi Sotajoentielle,(kiitokset" Harrijoen Mainareille" palautuksesta), tai että pakoputki katkesi etuvaimentimen edestä, ei paljon ajoa hidasta. :roll:
Kullankaivaja jo vuodesta 2010
Hannu55
 
Viestit: 167
Liittynyt: 28.08.2011 20:20

Re: Kesän Kaivuu Kokemukset ja Syksyn suunnitelmat

ViestiKirjoittaja grazjsw » 30.07.2014 23:34

Kesäkuun alussa kävästiin palsilla. Nyt on Masterplan menossa millä saan Kauniimmanosapuolen suostuteltua että lähen palsille kaivaan. Noh kommentti voipi olla että jaah taas ryypäämään ja kullia kaivaan =)
Rumpuun on huolto tehty. Pari muutosta pitää tehdä taino lisäystä. viikon reissun saalis oli heikot 3.2g . On vielä jonkun verran rännin periä vaskaamatta. viime reissusta saapi kärrystä jättä pois n puolet romuista. Rumpu pyörii kahdella akulla sen viikon. Eli aggregaatti jää kotio. Kottikärryt pukkaan suohon. V¤%&ako niillä =) . Nyt jos jättäis vastapenkan hengettömät rauhaan. Harmi vain hyväksi todettu pepsi varjo näki viimiset päivänsä. ne pelasti minut ihan hirveestä rae kuurosta. ne jotka oli kesäkuun alussa palsilla varmaan muistavat sen. noh mutta nähdään kaivajat palsilla ettei tämä ihan romaaniksi meni. :D
Maata pitää liikkua ja aina pitää säätää! =)
grazjsw
 
Viestit: 141
Liittynyt: 19.01.2014 00:39
Paikkakunta: Rovaniemi

Re: Kesän Kaivuu Kokemukset ja Syksyn suunnitelmat

ViestiKirjoittaja kultapekka » 16.08.2014 18:38

Komeat oli kelit. Välillä aika kuumakin kuopan teossa. Kuten Hannu55, (terve vaan) olin lähinnä Piispanpysäkillä kaivamassa. Ensimmäisessä paikassa oli kohtuu vähän aivan pientä pölyä kullan muodossa. Vesi vaan ei siinä riittänyt pumpulleni ja homma oli aika hidasta puuhaa. Siirryin lähemmäksi sitä piispanojan ylittävää tietä. Siitä löytyi aluksi oikein hyvin, mutta seuraavina päivinä ei oikein yhtään mitään mainittavaa. Olin siinä vaiheessa muuttanut ränniä hieman. Aikaisemmin kolmen metrin rännissä ei lopussa olevaan rihla/nomad yhdistelmään jäänyt mitään, vaan kaikki oli jo edempänä kumimatoissa. Otin metrin pois. Hain savottakahvilasta vielä yhden palan lisää Kiikan gummiukkojen isompiruutuista mattoa. Oikein hyvää tavaraa pestä puhtaaksi ja pysyi tiiviisti rännissä. Aikaisemmin hiekkaa pääsi harmittavaisesti ohuemman juorumaton alle niinkuin Hannu näkikin rännissäni. Akkuporakoneella ruuvasin pätkän normaalia auton kumimattoa kiinni rännin alkuun ja sen alta lähti kombinaatio Kiikan pikkuruutuista yksi pala ja kaksi palaa sitä isoruutuista mattoa. Ei jäänyt enää arvohiekat kumimattojen alle. Toki sitä olisi saanut olla enempi maaperässäkin.
Välillä pelkäsin että Honda syöttää liikaa vettä, vaikka se pyöri lähestulkoon tyhjäkäynnissä. Vainoharhaisena tarkistin aina välillä vaskoolilla maaperästä mitä on etten kaikkea pumppaa ohitse rännin virtauskestävyyden ja sitä ihan pientä pölyähän sieltä löytyi.

Kävin myös kääntymässä Aureuksella ja kovasti siellä porukka on koittanut ihan kivisestäkin seinämästä jotain löytää. Vuosia sitten samasta kohdasta en löytänyt mitään, mutta nyt joku oli jaksanut vääntää lisää kiviä irti. Toivottavasti on muistanut syödä proteiinirahkaa. Rönkön Nelosilla puuhasin yhden aamupäivän. Ketään muuta ei siellä ollut, paitsi ne satamiljoonaa mäkäräistä ojan kohdalla. Koko reissulla missään muualla ei yhtä hyvin vertani kupattu. Eikä sieltä mitään mainittavaa kultaa vaskooliin osunut. Poistuessani kultamailta, kävin ensimmäistä kertaa Petronellan Pysäkillä. Siellä oli runsaasti porukkaa. Kuten myös lentäviä verenimijöitä. Nappasin vaskooliin vähän maata yhden kuopan reunalta aikalailla pintakerroksesta. Vaskasin sen altaalla ja parit kiiltävät siinäkin oli. Paikka siis vaikuttaa aikalailla hyvältä, mutta kuulemma hyvin pölymäistä kultaa sieltäkin löytyy.

Joka reissulla sitä jotain uutta oppii ja tapaa oikein mukavia ihmisiä. Kaikkea en ole tuolta reissulta vieläkään vaskannut. Yksi muovisäkki rännistä odottaa mökillä vaskaamista. :)
Avatar
kultapekka
 
Viestit: 35
Liittynyt: 02.07.2012 01:34

Re: Kesän Kaivuu Kokemukset ja Syksyn suunnitelmat

ViestiKirjoittaja matson1 » 22.08.2014 19:25

Kaivuu löydöt jäi palsilla aikas vaatimattomaksi, mutta eräs porukka löysi 21grammasen muutamalla lapionpistolla, kaivetusta seinästä joten onnittelut heille oli komea kimpale, kyllä jo tosin tuo kateellisuus siellä pilkisti kun eräs rupesi heti väittämään että ei ole täältä löydetty vaan on lainattu tankavaarasta.......voi voi kun ei voida iloita rehellisesti toisten löydöistä, mutta kai se tuo kulta pään sekoittaa vielä 2014.......
matson1
 
Viestit: 65
Liittynyt: 10.01.2013 14:30

Re: Kesän Kaivuu Kokemukset ja Syksyn suunnitelmat

ViestiKirjoittaja Harri.M » 23.08.2014 07:47

Terve! Hieno homma ,syksyä kohti löydöt taas näyttää isonevan! Ja paikka mistä löytyi,sillä tiedolla meistä kukaan ei tee mitään,isomuksia on hyvin pienellä todennäköisyydellä samassa paikassa! ne on taitavasti ripoteltu ympäri esim. palsin rinteitä! Kateellisia on aina sille ei voi mitään,valitettavasti! Vielä lähden kokeilemaan onneani kuun alussa !
Harri.M
 
Viestit: 122
Liittynyt: 05.11.2013 09:56
Paikkakunta: Etelä-Pohjanmaa

Re: Kesän Kaivuu Kokemukset ja Syksyn suunnitelmat

ViestiKirjoittaja aar1pne » 24.08.2014 14:27

Kultahippu.fi uutisoi hipun löytyneen 18.8 Erkki Holapan valtaukselta ?
aar1pne
 
Viestit: 122
Liittynyt: 06.04.2011 14:14

Re: Kesän Kaivuu Kokemukset ja Syksyn suunnitelmat

ViestiKirjoittaja matson1 » 24.08.2014 18:04

aar1pne kirjoitti:Kultahippu.fi uutisoi hipun löytyneen 18.8 Erkki Holapan valtaukselta ?


Tervehys tuo kultahipun uutinen on eri, olin itse tuolla lkl.n palsilla kun tuo 21 grammanen löytyi sieltä, voisko olla kirjoitus virhe tai samaan aikaan kaksi löytöä.....jääpäs nähtäväksi jospas prospäkkäristä selviää....
matson1
 
Viestit: 65
Liittynyt: 10.01.2013 14:30

Re: Kesän Kaivuu Kokemukset ja Syksyn suunnitelmat

ViestiKirjoittaja Harri.M » 25.08.2014 20:41

Mukavasti täyttyny tänän otsikon alle Juttua! Viikonlopulla Palsille suuntaan, siellä tavataan ! Varmaan vähemmän kaivajia kuin kesäkuun alku viikoina,jää nähtäväksi ja kulta etsittäväksi!
Harri.M
 
Viestit: 122
Liittynyt: 05.11.2013 09:56
Paikkakunta: Etelä-Pohjanmaa

Seuraava

Paluu Yleinen keskustelu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron