Metallinpaljastin

Kaivutekniikka, koneet, rännit, jne.

Metallinpaljastin

ViestiKirjoittaja Ressa » 08.08.2013 16:52

Metallinpaljastin-kiima on iskenyt nyt pahasti. Tekisi mieli ostaa ja kokeilla mutta millainen ? Markkinoilta löytyy laitteita 100-4000 euroa. Osaako kukaan neuvoa millä pääsisi kohtuullisesti alkuun, vai onko rahan hukkaa. Oma valtaus 3ha joten etsittävää riittää.
Ressa
 
Viestit: 1
Liittynyt: 08.08.2013 16:43

Re: Metallinpaljastin

ViestiKirjoittaja pera58 » 08.08.2013 17:38

todennäköisesti rahaa palaa enemmän kuin kullan tuotto tulee moisella vehkeellä olemaan.eivät paljasta hippuja kovin syvältä, oletko jo tutkinut millä syvyydellä valtausellasi kultaa alkaa löytyä?minä en usko metallin paljastimien tehoa 20 cm syvemmälle tuommoisen 5 grammaisen kanssa ja isommat on sitten jo haussa :o mutta harrastushan tämä meille useimmille on eli rahaa menee enemmän kuin tulee ;)
pera58
 
Viestit: 189
Liittynyt: 12.05.2012 22:44
Paikkakunta: kajjaani

Re: Metallinpaljastin

ViestiKirjoittaja Kuoppaoppilas » 09.08.2013 08:59

Ei oo välttämättä rahan hukkaa koska sillä voi myös ettiä vaikka kadonneet avaimet hangesta tai jotain muuta käyttöä kannatta miettiä. Jos ajattelee että se maksaa itsensä takaisin heti arvolöydöillä niin varmaan pettyy sillä aluksi ihan varmaan löytyy ruosteisia pultteja ja purkin kansia ja muuta roskaa syvemmältä kuin sitä huvittaisi kaivaa. Tietty jos oma valtaus on jossain kaukana korvessa niin roskaa voi silloin olla vähemmän? Itse jaoin alkuvaiheen rajallisen budjetin niin että ostin metallinilmaisin vehkeet ja halvan vesipumpun mielummin kuin pelkän kalliin vesipumpun. Ensi viikolla selviää kannattiko.
Kuoppaoppilas
 
Viestit: 13
Liittynyt: 28.04.2013 16:52

Re: Metallinpaljastin

ViestiKirjoittaja Pena » 26.12.2013 13:42

Terve!

Oman kokemukseni perusteella voin suositella (vain) Minelab GPX 5000 -laitetta tai GPX 4500 ja GPX 4800, jotka ovat melkein samanlaisia kuin 5-tonninen. Olen käyttänyt ko. ilmaisinta useilla reissuilla Australiassa ja todennut omin silmin ja korvin, että se on laite, joka on tällä hetkellä markkinoiden herkin ja parhaiten toimiva vahvasti mineralisoituneessa, "kuumassa" maaperässä (hot ground, heavy mineralized ground). Koska se on markkinoiden paras, on hintakin luonnollisesti sen mukainen. Se on kuitenkin hintansa väärti, jos sen kanssa pääsee koluamaan aluetta, jossa kultahippuja on sopivalla syvyydellä.

Sillä voi löytää pienen, yhden gramman hipun n. 15-25 cm syyvyydestä ja 0,1 -grammaisen, n. 10-15 cm syvyydestä, kelasta, laitteen asetuksista, hipun muodosta ja - asennosta ja mahdollisesta lisävahvistimesta riippuen. Kuvassa sormieni välissä näkymättömissä oleva 1,1 g:n hippu oli n. 8 cm syvyydessä.

Kesällä 2012 käytin laitetta Lapissa Sotajoen seudulla, kaikilla Liiton alueilla. Se toimi hyvin, joskaan en löytänyt mitään. Se taas ei ollut laitteen vika, vaan syynä oli hippukullan puuttuminen siltä syvyydeltä, mistä sitä olisi ollut mahdollista löytää. Pölymäistä kultaa ei mikään laite pysty löytämään, eikä tämäkään laite mahdottomiin suorituksiin kykene.

Lapissa hiput ovat yleensä paksujen sorakerrosten alla löytymättömissä. Sitten kun niiden päältä on tyhjä sora poistettu esim. koneella, on tilanne toinen. Silloin voi ilmaisimella alkaa hippuja löytymään.

http://s960.photobucket.com/user/pena32 ... 6.jpg.html
Viimeksi muokannut Pena päivämäärä 04.05.2014 10:21, muokattu yhteensä 3 kertaa
Avatar
Pena
 
Viestit: 103
Liittynyt: 21.11.2011 15:50
Paikkakunta: Siuntio

Re: Metallinpaljastin

ViestiKirjoittaja aar1pne » 26.12.2013 22:09

Penan ja pera 58 kanssa samoilla linjoilla, metallinpaljastimilla heikot tulokset Lapin kultamailla. Konekaivajat kait jossain määrin tarkistaa montunpohjia . Ehkä konekaivajain maisemoidusta kentästä vois yrittää jos sieltä olis lirahtanut rihlan yli. Pena kertoi Ausraalian kultakentistä. Onko siellä rautamalmit, Hematiitit ja Magnetiitit kiusana metallinpaljastimelle irtosorassa niinkun Lapin kultamailla ? Videokuvissa maa näyttää olevan erittäin kovaa vai onko se rapautunutta kalliota ? Vielä metallinpaljastimesta, kyllä sillä kultaa löytyy kun menee isoimille uimarannoille, tänäkin vuonna yksi kaveri kaivoi yli 70 gramma korukultaa Helsingin seuduilta. Itsekkin kaivoin lähes 25 g . Työkaluna oli Fishers F 75 LT.
Terveisin: Sotajoella kaivava .
aar1pne
 
Viestit: 122
Liittynyt: 06.04.2011 14:14

Re: Metallinpaljastin

ViestiKirjoittaja Watti » 02.05.2014 00:24

onkohan kukaan kokeillut Garret ace 350 vehjettä, sormus on hukkunut maneesiin josta sen tuolla saattaisi löytää mutta voisikohan sillä löytää hippuja kallion koloista tai turpeen alta, suosta?
Watti
 
Viestit: 38
Liittynyt: 14.04.2014 21:15

Re: Metallinpaljastin

ViestiKirjoittaja Pena » 02.05.2014 10:56

Garret Ace 350 on kelpo laite aarteenetsintään uimarannoilla ja pelloilla eli paikoissa, joissa maaperän mineraalipitoisuus on matalalla tasolla. Kultahippujen etsintään mineraalipitoisesta maasta, se ei sen sijaan ole oikein sopiva, johtuen laitteessa käytetystä tekniikasta. Ace käyttää VLF -tekniikkka, kun taas kalliimmat kullan etsintään suunnitellut laitteet käyttävät PI -tekniikkaa. Valmistaja Garret itsekin pitää laitetta paremmin kolikoiden etsintään, kuin kultahippujen etsintään soveltuvana.

Olisiko sinun mahdollista kokeilla laitetta kultahipun kanssa ennen ostoa? Missä päin Suomea asut? Ellet asu kovin kaukana Siuntiosta, niin voisin ehkä auttaa sinua löytämään sormuksen näillä minun laitteillani. Samalla voisit tutustua laitteisiini ja saisit kokemusta niistä, oman laitteen hankintaa varten.

Tällä hetkellä minulla on alla luetellut laitteet.

Bounty Hunter Quick Draw 1
White's TDI Pro Oz-series
Minelab GPX 5000
Viimeksi muokannut Pena päivämäärä 16.05.2014 22:22, muokattu yhteensä 1 kerran
Avatar
Pena
 
Viestit: 103
Liittynyt: 21.11.2011 15:50
Paikkakunta: Siuntio

Re: Metallinpaljastin. Vastaus Ressalle.

ViestiKirjoittaja Pena » 02.05.2014 15:37

Ressa kirjoitti:Metallinpaljastin-kiima on iskenyt nyt pahasti. Tekisi mieli ostaa ja kokeilla mutta millainen ? Markkinoilta löytyy laitteita 100-4000 euroa. Osaako kukaan neuvoa millä pääsisi kohtuullisesti alkuun, vai onko rahan hukkaa. Oma valtaus 3ha joten etsittävää riittää.
Jos epäilet halvan laitteen ostamisen olevan rahan hukkaa, niin siinä olet oikeassa. Halvalla, yksinkertaisella laitteella ei hippuja Lapista löydy kuin oikein hyvällä tuurilla ja sellaiseen tuuriin ei kannata toivoaan laittaa. Voisin sanoa, ettei löydy, vaikka hippu olisi suht iso, useamman gramman painoinen ja lähellä maan pintaa.

Neljän tonnin laitteella e.m. hipun voi löytää, jos kohdalle osuu ja siinä se suurin ongelma onkin, kohdalle osuminen. Neljän tonnin laitteessa saa rahoilleen vastinetta, mutta tuskin silläkään löytyy Lapista kultaa niin paljon, että sillä saisi laitteen maksetuksi. Eli siinä mielessä raha on hukkaan heitettyä, kalliinkin, hyvän laitteen kohdalla.

Minä kolusin liiton valtaukset toissa kesänä Sotajoen seudulla Minelab GPX 5000:lla, löytämättä hippuakaan. En osunut hipun kohdalle. Matson sitä vastoin osui pari vuotta aikaisemmin. Ja löysi. Halvalla satasen laitteella olisi matsonin löytämä hippu jäänyt löytymättä.

Jos kannattavuutta ajatellaan pelkästään taloudellisessa mielessä, niin kullanetsintä metallinilmaisimella tuskin kannattaa Lapissa. Mutta jos ajatellaan, että se on jännittävä harrastus, jonka ei tarvitse tuottaakaan voittoa, niin sitten laitteen ostoon käytetyt rahat eivät ole hukkaan heitettyjä. Kuinka moni lapiokaivaja on taloudellisesti voiton puolella, kun otetaan huomioon KAIKKI kustannukset ?

Lohesta sanotaan, että se on niin arvokas kala, että sitä kannattaa pyytää, vaikka ei mitään saisikaan. Samoin voi sanoa kullasta. Se on niin arvokasta, että sitä kannattaa etsiä lapiopelillä tai vaikka metallinilmaisimella, vaikka ei voitolle pääsisikään. Kumpikin tapa etsiä on jännittävä ja mukaansa tempaava, koukuttava.

Kun ihmiset ihmettelevät kallista harrastustani ja kyselevät sen kannattavuutta, niin heitän heille pari esimerkkiä tavallisista harrastuksista: golfin peluun Aurinkorannikolla tai laskettelun Itävallan Alpeilla. Nekään eivät tuo rahallista panostusta takaisin, mutta tuottavat harrastajilleen suurta mielihyvää ja antavat uusia hienoja kokemuksia matkaillessa ulkomailla.

Kullan etsintä metallinilmaisimella poikkeaa golfista ja laskettelusta siten, että sillä VOI saada panostetut rahat takaisin, se on mahdollista. Tarvitaan vain hyvä laite, tietoa ja taitoa ja hyvää onnea.

Toistaiseksi minun reissuni Australiaan ovat miinuksen puolella euroissa mitattuna, mutta olen niin monta hienoa kokemusta rikkaampi, etten pidä tähän mennessä maksamiani rahoja hukkaan heitettyinä.

Esimerkkinä hienosta kokemuksesta on kohtaamiseni "ihmissyöjäkäärmeen", Common Brown Snake:n kanssa. Käärme paistatteli päivää kaikessa rauhassa vanhassa kullankaivajan tekemässä kuopassa, kun sen sattumalta havaitsin, sen pelästyessä minua ja livahtaessa pesäkoloonsa. Se oli 1,6-1,8 m pitkä ja n. neljän sentin paksuinen. Viisi kertaa pääsin sitä katsomaan, ennenkuin se veti herneen nenäänsä ja häipyi muille maisemille. Ei ilmeisestikään tykännyt valkoisen miehen naamataulusta. Muutaman kerran kävin sitä turhaan etsimässä. Ei löytynyt.

Ohessa olevan videonpätkän pakkaussuhde on 1:500 alkuperäiseen verrattuna, joten sen laatu on heikentynyt huomattavasti, mutta kyllä siitä vielä näkee millainen on kullankaivajan kaveri. Kuvan suora linkitys ei onnistunut, mutta kuva löytyy muiden joukosta. Se on se kuva, jossa näkyy paksu puun juuri.

http://s960.photobucket.com/user/pena322/library/
Viimeksi muokannut Pena päivämäärä 16.05.2014 22:24, muokattu yhteensä 2 kertaa
Avatar
Pena
 
Viestit: 103
Liittynyt: 21.11.2011 15:50
Paikkakunta: Siuntio

Re: Metallinpaljastin. Vastaus aar1npe:lle

ViestiKirjoittaja Pena » 02.05.2014 17:26

aar1pne kirjoitti:Pena kertoi Austraalian kultakentistä. Onko siellä rautamalmit, Hematiitit ja Magnetiitit kiusana metallinpaljastimelle irtosorassa niinkun Lapin kultamailla ? Videokuvissa maa näyttää olevan erittäin kovaa vai onko se rapautunutta kalliota ?
Terveisin: Sotajoella kaivava .


Kyllä niin on, että varsinkin Länsi-Australiassa rautamalmi on etsijän kiusana ja aivan eri tavalla kuin Lapissa, joka on lähestulkoon neutraalia maata WA:n rinnalla. Muualla päin Australiaa mineraalipitoisuus vaihtelee enemmän. Joissain paikoin voi maaperä olla lähes neutraalia ja toisessa paikassa maan pinta voi olla mustanaan rautamalmia.

Tällaisilla rautapitoisilla alueilla pystyy käyttämään vain ns. PI -etsimiä. Ne kykenevät erottamaan kultahiput rautamalmin seasta.

Australian maaperän punainen väri johtuu rautaoksidista, hematiitista (Fe2O3), joka on mm. punamultamaalin raaka-aine. Tämä jo kertoo alueen suuresta rautamalmipitoisuudesta.

Maan kovuus vaihtelee suuresti, pehmeästä, pölymäisestä, punaisesta maasta aina kovaan betonimaiseen aineeseen asti, josta hiput pitää hakata taltalla ja vasaralla irti.

Ohessa kuva, joka näyttää miten maan pinta voi olla mustanaan magnetiittia ja hematiittia. Hakussa olevalla magneetilla olen piirtänyt sydämen maan pinnalle, jolloin magnetiitti on tarttunut magneettiin.

Kuva


Alla olevasta linkistä lisää aussikuvia.
http://s960.photobucket.com/user/pena322/library/
Viimeksi muokannut Pena päivämäärä 19.08.2016 23:20, muokattu yhteensä 4 kertaa
Avatar
Pena
 
Viestit: 103
Liittynyt: 21.11.2011 15:50
Paikkakunta: Siuntio

Re: Metallinpaljastin

ViestiKirjoittaja aar1pne » 02.05.2014 20:19

Näyttääpä olevan rautamalmia runsaasti maassa . Kyllä yleispiippari pulinan pitäis vaikka miten säätäis.
aar1pne
 
Viestit: 122
Liittynyt: 06.04.2011 14:14

Seuraava

Paluu Tekniikka & koneet

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron