Huuhdonta aikaa syksylle??

Nyt saa kysyä mitä vaan!

Huuhdonta aikaa syksylle??

ViestiKirjoittaja ColdenCup » 14.08.2015 10:09

Moro!
Uuno Untamo ulalla kysyisi:

Tässä heräsi pieni epäilys jos vaikka pääsisi pohjoisessa käymään vielä syksyn aikana ja kenties aikaa Aurumilla viettämään (muutaman päivän...max viikon) niin osaisiko joku valistaa noin keskimäärin mihin aikaan huuhdontakausi yleensä Lapissa alkaa olemaan loppusuoralla...vaihtelee varmasti... ja mahtaako "lentokavereiden" ilmailukausi päättymään samoihin vai paljoakin aiemmin ???
Ja voisiko joku kertoa Aurumista (valtauksesta :) ) vähän lisää notta millä tavalla siellä parhaiten sais maata möyhittyä ...hmm...siis tarviiko pumppuja tms. vaskoolin ja lapion ohella jos tarkoitus ihan hupi/tosi mielellä oleskella ko. paikalla. Yöpyminen ? teltta?mökki? Ja kaipa tuolla joitain muitakin valtauksia vielä liitolta löytyy... niin ja minkä verran siellä väkeä liikkuu kun varmaan olisi hupia tarjolla kun ei mitään "käryä" koko huuhdonnasta... muuta kuin näitä palstoja vuosia lukenut ja kaikki ohjelmat seurannut :shock: (nyt varmaan väki puolella lisäänty :D ) siis aivan tämmöstä jos vaikka uskaltais-meininkiä ... Kiitos mahd. vastauksista jo etukäteen
se parhaiten nauraa joka kuoppaa kaivaa...
ColdenCup
 
Viestit: 1
Liittynyt: 14.08.2015 09:32

Re: Huuhdonta aikaa syksylle??

ViestiKirjoittaja MasaT » 14.08.2015 11:59

Moro!

Kait tuo kausi alkaa olla paketissa sitten kun rännit on jäässä ympäri vuorokauden. :P
Lentäviä öttiäisiä voi jonkin verran olla vielä syksylläkin. Jos sulla ei ränniä ole niin tuskin tarvit pumppuakaan. Kyllähän sitä vaskooli/lapio yhdistelmälläkin jotain ehtii. Paikalla voi yöpyä teltassa/asuntoautossa/asuntovaunussa. Jos mökkiä haluat niin Kultakylän puolelta niitäkin voi varata. Matkahan ei ole pitkä Kultakylästä kaivuupaikalle, n. 300m. Tällä hetkellä oliskohan parisenkymmentä kaivajaa... en ole laskenu, arvio vain. Luultavasti kuiten syksyä myöten vähenee.
Rohkeasti vaan kysymään neuvoja toisilta niin yleensä apuja saa. Itse olen kaivamassa siellä syksylläkin.
Eli jos jäsenmaksuasiat on kunnossa tältä vuodelta niin ei muuta kun rohkeasti kokeilemaan vaan. :)
Avatar
MasaT
 
Viestit: 44
Liittynyt: 26.05.2013 15:11

Re: Huuhdonta aikaa syksylle??

ViestiKirjoittaja pera58 » 14.08.2015 13:56

Golledigggissä Elsaojalla onnistuu vapaallavirtauksella kunhan letkuja n. 60 m.Huuhdonta toimii niin kauan kunhan vesi notkeaa :) töitä teettää tosin enemmmän, rihlat puhtaaksi illalla, pumppu ja letkut tyhjiksi.On joku vuosi ollut kaivajia pitkälle lokakuulle, säistä kiinni ;) tällä hetkellä Gollediggissä 6 kaivuporukkaaa(3 Elsan varressa+ 3 palsin puolella) eli tilaa hyvin ;)
pera58
 
Viestit: 189
Liittynyt: 12.05.2012 22:44
Paikkakunta: kajjaani

Re: Huuhdonta aikaa syksylle??

ViestiKirjoittaja joke » 18.08.2015 13:09

Vielä tässä olen itsekin haikaillut lähtöä tänä syksynä,mutta siinä sitä olen vaan vielä tässä kotokoneen vieressä pähkäilemässä.
Viikon tähden en lähde jos lähden ollenkaan .vähintään 2 tai mieluummin 3,4,5 tai 6 viikkoa ,kuten joskus parivuotta sitten tuli oleiltua.
Mikäs siinä kun ilmat oli komiat ja jotain muutaki tuli ku soraa housun punteissa. Tosin melkoisen nihkeetä se tulo oli, mutta olihan hienoa seurata
muitten puuhia. Laitilan porukka siinä silloin isomman saaliin veti ja vain viikon tai olikohan kahden aikana.
Niihän se menee että onni yksillä mutta kesä kaikilla,vai mites se meni.
Olikos muuten se Bizepaze vielä lukossa vai joko siellä saa kaivaa?
joke
 
Viestit: 22
Liittynyt: 30.03.2011 06:01

Re: Huuhdonta aikaa syksylle??

ViestiKirjoittaja Kivenkääntäjä » 18.08.2015 21:08

Bize on vielä pois kuvioista ja varmaan näillä näkymin ensi kesänkin.

Ja kyllähän lappiin kannattaa lähteä "vain" viikonkin takia, tosin jos haluaa kullalla rikastua niin sitten kyllä on jo parempi jäädä kotia :lol: 8-)
Kivenkääntäjä
 
Viestit: 292
Liittynyt: 12.01.2015 09:42
Paikkakunta: Kempele

Re: Huuhdonta aikaa syksylle??

ViestiKirjoittaja joke » 19.08.2015 20:03

Kait se elsanojaki on jo niin möyritty, että liekkö sieltä enää löytyä muuta ku entisten jättämiä kaljapullon korkkeja ja tupakin natsoja.
Ei vaa,kai se vielä jotain antaa ja ehkä joskus kaivetaan koneillaki oikeen pohjikkautta niinku nyt on tehty lemmellä.

Se vaan tämä matka aanauttaa, kun on hiukan toistatuhatta pitkää taivalta,ni pistääpi hiukan arveluttaan istua yksin ratin takana kun tota ikääkin alkaa oleen ja puolta lyhyemmälläki matkallaki saa selkänsä kipeeks. Kelpais sitä tietty lähtee jostain Oulun tai vaikka Rovaniemen nurkilta kun tietää ett olis jo samana päivänä perillä.
Mutta aikansa aikaa kutakin,kun tässä vielä hetken fundeeraan niin matka saattaa siirtyä hamaan tulevaisuuteen.
Ehkei sittekkää jos löytys tuttu kaveri matkakumppaniksi. Pitääpi katastella. :roll:
Komeita on ilmat ainaki näillä korkeuksilla. pariin viikkoon ei o tullu vesitippaakaan taivaalta .Mittenkähän lienee siellä hitusen korkeemmalla,vieläkö satelee?
joke
 
Viestit: 22
Liittynyt: 30.03.2011 06:01

Re: Huuhdonta aikaa syksylle??

ViestiKirjoittaja Kivenkääntäjä » 20.08.2015 14:24

Onhan se hyvä että nuokin alueet lopuksi möyritään koneilla, koska nyt ne on muutenkin jo melko pommin jäljiltä, saadaan siten takaisin mahdollisimman normaaliin kuosiin helposti. Lisäksi moni lapiokaivaja ei tunnu pesevän nyrkkiä isompia kiviä ollenkaan vaan pyöräyttelee tai nakkaa mäkeen, näin ollen kultaakin menee ohi aikalailla. Itse kokeilin yhden viikonlopun Golledigillä huvikseni pestä kivet sankossa jossa oli vettä, eli aina kun tuli tarpeeksi iso kivi niin uitin sen vesisankossa ja nakkasin mäkeen, lopputuloksena oli paljon hienoa kultaa ja tuolla tavalla löytyi myös isoin hippukin ko reissulta (n. 2mm x 2mm hiutale).
Kivenkääntäjä
 
Viestit: 292
Liittynyt: 12.01.2015 09:42
Paikkakunta: Kempele

Re: Huuhdonta aikaa syksylle??

ViestiKirjoittaja Maikku » 20.08.2015 17:19

Viime viikon perjantain jälkeen ei ole satanut ja asialla on hyvät ja huonot puolensa. Hyvä että viimeinkin saatiin kesäiset kelit tänne pohjoiseenkin mutta samalla tuli mahoton määrä paarmoja ja kultapurojen vesi vähenee... Mutta nautitaan nyt auringosta kun tätä ennen nautittiin "vain" kullan kimalluksesta vaskoolissa :)
Maikku
 
Viestit: 32
Liittynyt: 18.04.2011 16:59


Paluu Aloittelija kysyy - vanhat parrat vastaa

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron