Kullanhuuhdontapaikkojen / valtausten jätehuolto

Kaivoslaki, maastoliikennelaki - mitä kaikkea niitä onkaan

Kullanhuuhdontapaikkojen / valtausten jätehuolto

ViestiKirjoittaja MinnaSN » 01.08.2012 07:39

Ympäristöviranomaisena, liiton jäsenenä ja neljä viikkoa Köysivaarassa asuneena ei voi muuta kuin hävetä silmät päästää joidenkin Ivalojoen kulta-alueen kaivajien välinpitämättömyyttä... :x Ettekö te roskaajat yhtään ajattele millaisen kuvan annatte kullankaivajista alueen muile kulkijoille!? Sotajoen levikkeellä sekä 4-tien läheisyydessä olevalla levikkeellä on ollut monta viikkoa selvästi valtausten romusta syntyneet kaatopaikat (akkuja, tuoleja, pulsaattorikone, pakoputkia, pöytiä jne. jne.). Jos olette yhtään seuranneet, niin molokauto ei tee muuta kuin nostaa säkin, laittaa uuden ja jatkaa matkaa... Romunne jäävät lojumaan molokien viereen mahdollisesti jopa ensi kevään romukiertueeseen asti.... Valtausten jätemaksu ei oikeuta jättämään suuria sekajätteitä, SER-/ongelmajätteitä aluekeräyspisteisiin... Ne on vietävä Ivaloon!

Laitoin kuvat kaatopaikoista liitolle tiedoksi ja saattavatpa päätyä paikallislehteenkin. Tekijöitä on vaikea saada tilille, joten syytös kohdistuu sitten kaikkiin alueella kaivaviin... Jätelaissa on selkeä pykälä Roskaamiskiellosta ja se koskee meitä kaikkia. Pykälässä roskaaja on määrätty siivoamaan jälkensä eli te Kuuturantien molokien roskaajat - käykää siivoamassa jälkenne, ettei muiden kaivajien tarvitse teidän jätteistänne tulla mustamaalatuksi.

Tässä olisi tietysti yksi kehitysidea, jonka ehkä liitto voisi hoitaa jotenkin eli Kutturantien lanssille laitettasiin kesän ajaksi jätelava, joka sitten vietäisiin kesän lopuksi siitokuormausasemalle... Kuinka hoidetaan jätemaksu... se onkin sitten eri juttu.

Harmistuneena, mutta kuitenkin todella ihanan heinäkuun alueella viettäneenä
töihin palannut
Minna
MinnaSN
 
Viestit: 1
Liittynyt: 01.08.2012 07:17

Re: Kullanhuuhdontapaikkojen / valtausten jätehuolto

ViestiKirjoittaja jiiäm » 18.08.2012 15:04

Moro. Kullankaivajana ja paritkymmenet kesät samoilla alueilla liikkuneena ja pitkiäkin aikoja siellä viettäneenä jne...
Vedähhän Minna henkeä välillä.
Olet ihan oikeassa, etteivät roskaajan tunne vastuutaan tai siitä välitä ja huomiosi on ihan oikeutettua. Myöskin kehitysideasi tuollaisten vaikeasti käsiteltävien jätteiden keruuksi ja hävittämiseksi on hyvä ja kannatettava. Se mikä ei mielestäni ole oikeutettua on se että syyttävä sormesi osoittaa pelkästään kullankaivajiin ja pidät sitä itsestäänselvyytenä.
Alueella liikkuu myös paljon muita kulkijoita ja omin silmin nähneenä tuollaisia jätteitä paikalle jättävät kyllä muutkin kuin kullankaivajat :o . Samanmoisia metalliromuläjiä on pitkin Kutturan tien vartta useitakin, romutetuista henkilöautoista lähtien, jotka ei varmuudella ole kullankaivajien jätöksiä.
On hyvä kun ongelmiin puututaan ja niihin tartutaan ja niistä puhutaan. Toivottavasti jotain tehdäänkin. Syyttäminen, kivien viskely ja uhoaminen ei yleensä ole se paras tapa hoitaa asioita.
Oiken hyvää loppukesää

jiiäm
jiiäm
 
Viestit: 4
Liittynyt: 27.04.2011 13:47


Paluu Lainsäädäntö & viranomaiset

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron