Kartta

Kaivoslaki, maastoliikennelaki - mitä kaikkea niitä onkaan

Kartta

ViestiKirjoittaja Harri.M » 01.12.2013 17:42

olen näitä Tukesin karttoja ja sivuja selannut,mutta en ole löytänyt karttaa jossa olis paikat jossa ei ole valtausta eikä varausta ,kutturan alue kaikkine puroineen palsioja kin taitaa olla varattu joka metri! Onko ne tilattava tukeksilta??
Harri.M
 
Viestit: 122
Liittynyt: 05.11.2013 09:56
Paikkakunta: Etelä-Pohjanmaa

Re: Kartta

ViestiKirjoittaja aar1pne » 01.12.2013 20:27

Kylläkait Tukesin sivuilta lähes reaaliaikaiset tiedot näkyy. Siellä näkyy vanhanlain voimassaolevat valtaukset ja kaivospiirit ja valtauksille haetut jatkohakemukset, jotka muuttuu huuhdontaluviksi. Ja vielä uudenlain huuhdontaluvat, ja myöntämättömät kirjatut hakemukset. Punasella merkitty kartaan paitsi kaivospiirit violetilla.
aar1pne
 
Viestit: 122
Liittynyt: 06.04.2011 14:14

Re: Kartta

ViestiKirjoittaja Jänkäkurppa » 03.12.2013 12:58

Hieman tiedän Palsinojan keskijuoksun alueiden valtauksista ja kultajutuista mutta kun kaivajat ovat hiemankin kauempana, missä itse kaivelen, ei kultamääristä ole varmuutta. Lisäksi itse kukin joko vähättelee tai liioittelee niitä.

Palsin alajuoksulla on valtaamatonta puronvartta mutta kävelymatkaa tulee autotien päästä muutama kilometri. Ensimmäiset kaivut olivat sata vuotta sitten mutta aina on jäänyt joku kohta väliin. Ei muuta kun ensin tutkimaan ja sitten hakemukset sisälle. Palsin yläjuoksulla sormihaaroissa on ollut joitan valtauksia mutta kulta taitaa olla hienoa kun kukaan ei siellä nyt kaiva. Minä kaivelen Palsin sivupurolla, jossa eräs kullankaivaja teki vajaa 30 v sitten maaperästä gradun tms väitöskirjan. Siinä luki ettei kyseisessä purossa ole kultaa. Kuitenkin sieltä on löytynyt 145-grammainen ja muutama yli 10-grammainen. Ei pidä moittia gradun tekijän kirjoitusta. Se perustui muihin kun kaivaustutkimuksiin. Hyvä tieto tulee vasta kun tekee kunnon montun vähintään metrin syvyyteen ja paras tieto kun kaivaa haetulla valtauksella ahkerasti useita vuosia. Palsin keskijuoksulla on vapaa paikka ainoastaan Selperin suun kohdalla Palsinojan kaakkoispuolella. Kullasta en tiedä mutta vastakkaisella puolella on kaivettu ahkerasti ja sinne on nyt tulossa konekaivaja.

Tukesin sivuille on linkki LKL:n etusivulta kohdasta Linkit / Suomenkielinen valtauskartta
http://geomaps2.gtk.fi/tukes//
Sama kartta löytyy LKL:n sivuilta myös enlanninkielisenä LKL:n sivujen kautta kohdasta Linkit / Enlanninkielinen valtauskartta. Kun laitat ruksin avautuneen karttasivun vasemmassa laidassa kohtaan Minig registry niin valtaukset, varaukset, hakemukset, yms tulevat kartalle:
http://geomaps2.gtk.fi/activemap/
Englanninkielisessä on se hyvä puoli että sieltä löytyy pinta-alan mittausnappula ja kordinaatitkin saa selville. Kun hakemukseen liitetyn kartan taustalla ovat vanhat ja hakemuksessa olevat valtaukset ei tule päällekkäisyyksiä.

Valtausten myöntäminen ei aina ole helppoa. Seuraavan linkin kautta löytyy Tukesin päätöksistä mielenkiintoista luettavaa:
http://www.tukes.fi/fi/Toimialat/Kaivok ... paatokset/
Avatar
Jänkäkurppa
 
Viestit: 105
Liittynyt: 01.03.2011 09:36
Paikkakunta: Kittilä

Re: Kartta

ViestiKirjoittaja Harri.M » 03.12.2013 16:54

Terve! Juu nyt olen kartalla ja tuo palsin ala suunta olis yksi vaihtoehto joka kiinnostaisi,Jääskeläisen oja joka laskee palsiin siinä on valtaus mutta ei sen jälkeen, ei tullit viime kesänä käveltyä siellä kun ei malttanut ränniltä pois olla..mut se kiinnostais,,minkähän laista rämettä mahtaa olla, oletko kuleksinut siellä päin?
Harri.M
 
Viestit: 122
Liittynyt: 05.11.2013 09:56
Paikkakunta: Etelä-Pohjanmaa

Re: Kartta

ViestiKirjoittaja jualpa » 03.12.2013 21:02

Jaa... Toi tukesin karttapalvelu on aika hauska. Tulee hauska tunne itselle kun oma valtaus häviää kartalta kuukaudeksi. Tai kaikki valtaukset siirtyy 100 metriä itään. Siinä sitten mietiskelee että mitä on tehny väärin tai mikä on jääny hoitamatta. No asia on omalta kohdalta nyt kunnossa. Mutta eikös liiton valtauskin hävinnyt jossain vaiheessa kartalta.
jualpa
 
Viestit: 20
Liittynyt: 04.03.2011 19:43


Paluu Lainsäädäntö & viranomaiset

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron